Wasmachine onderdelen

Al onze onderdelen, installatiematerialen en onderhoudsartikelen voor de wasmachines, zijn verkrijgbaar met een snelle levering. Vandaag voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd en tegen een betaalbare prijs, dankzij onze laagste prijsgarantie. Daardoor kunt de wasmachine voor minder geld repareren.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-60 van 1067

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Waar vind ik het type nummer van mijn wasmachine?

Om de goede onderdelen voor jouw wasmachine te vinden in onze webshop moet je op zoek gaan naar het modelnummer van uw apparaat. Uw modelnummer is een combinatie van letters en cijfers, soms gescheiden door een streepje. U vind deze op de typesticker of het typeplaatje op u apparaat. Deze zit meestal op de onder- of achterkant van uw apparaat of bij de vulopening. Heeft u het nummer niet gevonden? Vind uw typenummer.

Belangrijke wasmachine onderdelen

Een wasmachine bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om de machine te laten functioneren. Hier zijn enkele van de meest essentiële onderdelen:

  • Trommel: De trommel is waar de kleding wordt geplaatst. Deze draait tijdens het wassen en centrifugeren om het wasgoed te reinigen en overtollig water te verwijderen.
  • Motor: De motor zorgt voor de aandrijving van de trommel en andere bewegende delen van de wasmachine. Moderne wasmachines hebben vaak een koolborstelloze motor, die stiller en efficiënter is.
  • Pompen: De afvoerpomp verwijdert het vuile water uit de trommel na het wasproces. De circulatiepomp zorgt ervoor dat het water tijdens het wassen door de trommel wordt gepompt.
  • Verwarmingselement: Dit element verwarmt het water tot de gewenste temperatuur voor het gekozen wasprogramma.

Onderhoud van wasmachine onderdelen

Goed onderhoud kan de levensduur van uw wasmachine aanzienlijk verlengen. Het regelmatig reinigen van de trommel is een belangrijke stap. Laat af en toe een lege was draaien met een speciaal reinigingsmiddel om resten van zeep, vuil en schimmel te verwijderen. Het controleren en schoonmaken van de filters is ook essentieel. De filters van de wasmachine, zoals het pluisfilter en het afvoerpompfilter, moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om verstoppingen te voorkomen. Inspecteer ook de rubberen deurafdichting na elke wasbeurt en veeg deze droog om schimmelvorming te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken. Te veel wasmiddel kan ophoping veroorzaken, wat de efficiëntie van de wasmachine vermindert en geurproblemen kan veroorzaken.

Waar rekening mee houden met het vervangen?

Het vervangen van onderdelen van een wasmachine kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste voorbereiding en kennis kunt u dit zelf doen. Hier zijn enkele algemene onderdelen waar u rekening mee moet houden bij het vervangen van wasmachine onderdelen:

Veiligheid voorop

Stroom en water: Schakel altijd de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact. Draai de watertoevoer dicht om lekkages te voorkomen.

Persoonlijke bescherming: Draag beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, om uzelf te beschermen tegen scherpe randen en elektrische onderdelen.

Juiste diagnose

Voordat u begint met het vervangen van onderdelen, is het belangrijk om het probleem correct te diagnosticeren. Raadpleeg de handleiding van uw wasmachine om te begrijpen welke onderdelen mogelijk defect zijn en hoe u deze kunt controleren.

Testen na vervanging

Na het vervangen van een onderdeel, test de wasmachine om te controleren of het probleem is opgelost en of er geen nieuwe problemen zijn ontstaan. Let op lekkages, ongebruikelijke geluiden of andere afwijkingen.

Levering en contact

Bij ons staat een snelle en betrouwbare levering voorop. Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, zorgen wij ervoor dat uw wasmachine onderdelen zo snel mogelijk bij u thuis worden bezorgd. Vandaag besteld, is morgen in huis. Heeft u vragen over uw bestelling, een specifiek onderdeel of onze diensten? Onze klantenservice staat klaar om u te helpen.