Kraan

De OnderdelenExpert gaskranen kunnen worden toegepast bij gasinstallaties in huis. De gaskogelkranen en gasaansluitkranen van OnderdelExpert kunnen toegepast worden volgens de voorschriften voor aardgasinstallaties NEN1078 en het Bouwbesluit NPR 3387.
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voordelen gaskogelkranen en gasaansluitkranen:

GASTEC QA kwaliteitskeurmerk
Toepasbaar bij temperaturen tussen -5ºC en 70ºC
Verkrijgbaar in knel-, soldeer en draaduitvoering

Technische gegevens:

De huizen van alle gaskogelkranen zijn vervaardigd uit messing CuZn4OPb2 en CuZn39Pb3. De kogelkranen zijn voorzien van een verchroomde messing kogel en O-ring afdichting. Alle aansluitstukken en koppelingen zijn vervaardigd uit messing (CuZn39Pb3). De inlaatzijde van de aansluitkraan is voorzien van conische buitendraad R 1/2” volgens ISO 7-1. De uitlaatzijde is voorzien van metrische schroefdraad M24 x 1,5 (volgens ISO 724) bestemd voor de aansluiting van een gasslang of een 2-delige koppeling. De gaskranen kunnen worden toegepast in situaties met een maximale werkdruk 20 kPa (200 mbar) en een temperatuur van -5 ºC tot +70 ºC. Het toegestane drukverlies voor aansluitleidingen mag maximaal 0.09 kPa (0,9 mbar) zijn. Voor installaties met een werkdruk tot 3 kPa (30 mbar) dient men NEN 1078 te raadplegen.

Installatievoorschrift:

De aansluitkraan dient volgens de voorschriften aan de inlaatzijde verbonden te worden met de gas installatie. Gebruik voor de montage van de aansluitkraan passende steeksleutels, welke op de speciaal aangebrachte sleutelvlakken geplaatst dienen te worden.
De koperen buis op de juiste lengte inkorten.
Eventuele bramen verwijderen en buiseinde controleren op krassen, verontreinigingen of vervormingen.
De pijp tot aan de stootrand inschuiven.
Wartelmoer handvast aandraaien tot alle speling weg is.
Met passende sleutel volgens voorschrift aandraaien.
Hierna de verbinding controleren op dichtheid.