Wasdroger

Een droger onderdeel kopen, het is gemakkelijker dan je denkt. Op deze pagina vind je alle droger onderdelen uit ons assortiment. Je kunt onze wasdroger onderdelen gemakkelijk online vinden door de juiste categorie te selecteren links op deze pagina.
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 500

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wasdroger

Een wasdroger, ook wel droogtrommel, droogautomaat, droogkast of droger genoemd, is een apparaat om wasgoed, nadat het gewassen is te drogen. Het vochtige wasgoed wordt in een trommel gedaan. Deze trommel draait rond terwijl er warme lucht doorheen geblazen wordt. In 2004 had ongeveer 60% van de Nederlandse huishoudens een wasdroger. De wasdroger bezit een trommel die voorzien is van perforaties. Deze wordt via een doorgaans platte aandrijfriem aangedreven door een elektromotor. Tijdens het draaien stroomt warme lucht langs het wasgoed. Hiervoor is een verwarmingselement en een ventilator ingebouwd. De droger kan voorzien zijn van een instelbare tijdschakelaar, of een systeem waarbij de hoeveelheid restvocht wordt gemeten. Meestal is er een knop voor het drogen met een lage temperatuur. De trommel die ronddraait, draait afwisselend links- en rechtsom, zodat het wasgoed beter droogt. Voor de veiligheid is de trommel voorzien van een deurcontact, hierdoor zal de draaiende trommel meteen stoppen als de deur wordt geopend. Bij sommige modellen kan de deur alleen geopend worden als de droger uitgeschakeld is.

Een relatief nieuwe variant van de condensdroger is de warmtepompdroger. Deze machine is in staat warmte uit de omgevingslucht te halen door de compressie van koelmiddel (dat gebruikt wordt voor de condensatie) en niet van een weerstand. Warmtepompdrogers zijn daardoor zuiniger dan reguliere condensdrogers.

Het is gemakkelijk het juiste wasdroger onderdelen te bestellen.

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en het uitzoeken van wasdroger onderdelen en aansluitmateriaal. De gangbare wasdroger onderdelen zijn direct leverbaar en kunnen dezelfde werkdag worden verstuurd. Wij hebben een enorm ruim assortiment wasdroger onderdelen van diverse merken wasdrogers o.a.: AEG, Bauknecht, Whirlpool, Bosch, Siemens, Indesit. Daarom helpen wij u graag met het zoeken naar de juiste onderdelen bijvoorbeeld een afvoerpomp, deurhaak, snaren, spanrol, filters, viltband. Houdt u bij contact met onze Klantenservice altijd het typenummer van uw wasdroger bij de hand! Zodat wij u kunnen helpen aan het juiste onderdeel.
Het repareren van een wasdroger is meestal eenvoudig en door u zelf te doen. Als u de wasdroger zelf repareert hoeft u allen de kosten voor de onderdelen te betalen. Dat is goedkoper dan een monteur te laten komen of een nieuwe wasdroger kopen.

Over OnderdelenExpert

Op deze website kunt u alle onderdelen van uw wasmachine, wasdroger of keukenapparaten bestellen. Diverse installatiematerialen en onderhoudsartikelen die met witgoed te maken hebben. OnderdelenExpert levert ook monteurs gereedschap en lampen en batterijen voor huishoudelijk gebruik.  

Heeft u nog een vraag? Neem gerust contact met ons op. De medewerkers van OnderdelenExpert staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.